Jul og nyttår 2021 hos Njård

Postet av Njård den 17. Des 2021

Kontoret er åpent mellom kl 0900-1500 mandag 20. og onsdag 22. desember. I romjulen holder vi stengt.

Tennishallen har følgende åpningstider.

20.-22. desember kl 0615-2200

23. desember kl 0800-1800

24. desember kl 0900-1200

25. desember STENGT

26. desember kl 1000-1500

27. - 30. desember  kl 0800-2000

31. desember kl 0800-1600

1. januar STENGT

2. januar kl 10-15


Vi på Njård ønsker alle våre medlemmer og brukere en riktig god jul og et godt nytt år!

Covid 19 informasjon

Postet av Njård den 15. Des 2021

Den nye smittesituasjonen gir igjen nye føringer i den organiserte idretten. Anbefalingene fra Norges Idrettsforbund og Oslo Idrettskrets, som også Njård vil følge, vises i tabell under:
Casper, kan jeg få racketen din?

Postet av Njård den 3. Des 2021

Jonas Bryde fra Njård tennis var tilstede på Davis Cup helgen 26.-28. november for å se det norske landslaget og Casper Ruud i aksjon.  Med en plakat som sa "Casper, kan jeg få rackerten din" ble alle overrasket over at Jonas fikk denne av Casper.

Hele artikkelen kan dere lese her: -Casper kan jeg få racketen din? | Norsktennis.no
29. november er startskuddet for Bambusa julekampanje med salgsdugnad av sokker i Njård!

Postet av Njård den 23. Nov 2021

Hvorfor julekampanje med sokker? 

Det er kun en eneste grunn til å selge sokker, - det er for å skaffe penger til idretten. Sterkere økonomi gjennom dugnad gir de forskjellige sportene bedre styringsfart: den enkelte idrett bestemmer selv over bruk av dugnadspengene.

 

Hvordan styres pengene?

Hovedlaget tilrettelegger for sokkesalg for å gi våre avdelinger mulighet til å tjene ekstra penger til sin idrett og/eller sitt lag. Pengene kan benyttes til treningssamlinger, cuper, sosiale samlinger, kjøp av utstyr/idrettstøy, eller rett og slett lønninger til trenere.

*50% av salgsinntekten til den enkelte avdeling er rent overskudd til avdelingen selv.

*40% av salgsinntekten må vi bruke på å kjøpe varene fra leverandøren.

*10% av den totale salgsinntekten kommer som kickback (sponsing) fra leverandøren til hovedlaget

 

Sokkene kommer i one size, noe som gjør at de er enkle å selge på dugnad. Du kan enten la sokkene forbli i huset, du kan gi bort i julegave eller du selger til naboer og annen familie.

 Medlemmene vil få informasjon om dugnaden fra sin avdeling. Hver idrett har en sokkeansvarlig.


Oppgradring av to grusbaner på tennisanlegget

Postet av Njård den 4. Nov 2021

Fremdriften går etter planen og det er å anta at banene er snart ferdige. Det betyr at når banene åpner rundt 1. mai 2022 har vi to splitter nye baner å spille på som har et jevnere toppdekke og bedre drenering ved regn.


Trygg Idrett

Postet av Njård den 20. Okt 2021

Vil sikre en trygg idrettshverdag

Retningslinjer for hvordan det skal varsles ligger på forsiden til Njård:

For å komme rett inn på varslesiden går du inn her.

Kongelig Norsk Seilforening (KNS) og Sportsklubben Njård har nulltoleranse for all form for diskriminering og uønsket atferd. De to klubbene samarbeider nå aktivt for å motvirke trakassering/mobbing i sine idrettsmiljøer.

KNS og Njård er store idrettsklubber med mange medlemmer i alle aldre, og med ansvar for svært mye og omfattende aktivitet. KNS organiserer seileaktivitet på alle nivåer, fra barn til voksne, fra nybegynnere til eliteutøvere, og fra profesjonell konkurranseseiling til turseiling. Njård er en stor breddeklubb med mange ulike idrettsgrener, som alpint, langrenn, håndball, tennis, rytmisk sportsgymnastikk, turn, sykkel og fekting. 

Hvert eneste tilfelle er ett for mye

Idretten er gjerne et speilbilde av samfunnet. Med mange mennesker involvert i mange aktiviteter gjennom et år, er det viktig å ha klare metoder og retningslinjer for å fange opp uønskede hendelser, og ikke minst å følge dette opp på en objektiv og god måte i etterkant. Tar man utgangspunkt i Statistisk sentralbyrås levekårsundersøkelse om arbeidsmiljø fra 2016, oppgir fire prosent av de spurte å ha vært utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet en gang i måneden eller oftere. Av de spurte kvinnene oppga syv prosent å ha vært utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet, mens for den kvinnelige aldersgruppen 18-24 år økte andelen videre til 13 prosent. I en forskningsrapport fra år 2000 ble det avdekket at 50 prosent av kvinnelige landslagsutøvere hadde opplevd seksuell trakassering. 

- I hvor stor eller liten utstrekning trakassering/mobbing foregår i KNS eller Njård er ikke det viktigste – det viktige er at det er absolutt nulltoleranse for dette, og at hvert eneste tilfelle er ett tilfelle for mye, sier generalsekretær Anders Kristensen i KNS.

Kjent, enkel og sikker varslingsrutine

De to Oslo-klubbene tar dette på alvor, og ønsker å gå i bresjen for å formalisere anti-trakasseringsarbeidet. For en tid tilbake satte KNS og Njård ned en arbeidsgruppe hvis hovedoppgave var å opprette et system som skal være i stand til å håndtere slike situasjoner. Som et videre ledd i dette har det kommet på plass en nøytral komité, som har navnet Trygg Idrett. Denne komitéen består av representanter utpekt av de respektive styrene i de to klubbene, bestående av totalt fire kompetente personer (to fra hvert idrettslag). Disse vil følge opp eventuelle varslingssaker. Modellen sikrer at det til enhver tid er tilgjengelig et tilstrekkelig antall habile ressurser/personer til å håndtere en konkret varslingssak.

Hensikten med å ha et system på plass i foreningene er å motvirke all form for uønsket atferd og diskriminering i vid forstand, fra rasisme og mobbing, til seksuell trakassering. Dette er gjerne situasjoner som er uakseptable, men samtidig ikke kriminelle handlinger i lovens forstand. Er det snakk om rene seksuelle overgrep, eller voldssaker, har det gått over til å bli en politisak.

Et konkret tiltak er å gjøre varslingsrutinene kjente, sikre og enkle. Det betyr i klartekst at dersom utøvere eller medlemmer under trening og andre arrangementer føler seg utsatt for trakassering, skal vedkommende vite hvor han/hun kan henvende seg. I tillegg skal vedkommende føle seg 100 prosent trygg på at henvendelsen tas på alvor, og at den følges opp uten at dette får konsekvenser for varsleren.

Nøytral og habil behandling av varsel

- Mange har kanskje vært i den situasjonen at de velger å ikke melde fra om trakassering eller mobbing fordi de som skal motta varselet har nære bånd til de som står bak trakasseringen. Dette kan nok være et problem i foreninger der alle kjenner alle, og det er mange relasjoner på kryss og tvers. Da er det forståelig at det kan føles svært vanskelig å varsle, spesielt hvis man frykter at dette kan slå tilbake på en selv, f.eks. ved laguttak eller lignende, sier Marianne Holen, daglig leder i Sportsklubben Njård. 

- Et trygt og fungerende varslingsopplegg er svært viktig, men vel så viktig er det proaktive og forebyggende arbeidet, for å minimere antallet uønskede situasjoner, fortsetter Holen.

Dette skal KNS og Njård få til gjennom holdningsarbeid, og kurs/utdannelse for trenere og ressurspersoner i de to klubbene. 

- Når ledere i klubbene får økt fokus og forståelse for problematikken, vil dette bidra til gode holdninger for resten av klubbenes utøvere og medlemmer, sier Anders Kristensen.

Idrettspresidenten: - KNS og Njård tar utfordringene på alvor

Idrettspresident Berit Kjøll er glad for at KNS og Njård nå har formalisert arbeidet med å motvirke trakassering, mobbing og uønsket atferd.

– Idrettsglede for alle er norsk idretts visjon. Derfor har vi nulltoleranse for diskriminering og trakassering. Dette krever at man snakker om, forebygger og håndterer uønsket atferd i hvert enkelt idrettslag. KNS og Njård viser ved sitt initiativ at de tar disse utfordringene på alvor – og gjør det lettere både å varsle og å håndtere varsel, sier Kjøll i en uttalelse.

– Siden Idrettstinget 2019 har etisk og trygg idrett, inkludert bedre rutiner og digitale system for mottak og håndtering av varsler, vært et prioritert arbeid i hele idretten. Jeg er sikker på at erfaringer fra KNS og Njård sitt samarbeid for Trygg idrettshverdag vil være til nytte for resten av idretten, sier idrettspresident Berit Kjøll.

NM fekting jr 16.-17. oktober

Postet av Njård den 18. Okt 2021

Gratulerer til alle våre medaljevinnere i Bergen!

Gull til Benjamin Humlen Dahlbo og Vahab Fatullaev i henholdsvis U20 og U13. Vi gratulerer også Tora Røynesdal med sølv i U13 og bronse i Kadett. Mie Selinger og Victoria Antal gratuleres også med bronse i Kadett og U13!

Våre U20 herrer ble Norgesmestere. Gratulerer til Benjamin Humlen Dahlbo, Henrik Walle og Marcus Vokes Brobakken. Det ble også medaljer i begge U15 klassen. jentene tok med seg hele tre medaljer Mie Selinger, sølv. Tora Røynesdal og Claribella Tallis tok med seg hver sin bronse. Martin Aleksander Kibsgaard Vik, sølv og Filip Zeljkovic, bronse blant gutta.

Samtidig som NM ble avviklet ble det fektet Landsstevne U13+U12. Der vant Victoria Antal jenteklassen og Vahab Fatullaev, gull og Olav Lindland vant sølv.

Vel blåst alle sammen, Trener Anatoliy, alle fektere og bakkemannskap (foreldre)!

 
VI GRATULERER MED NM GULL PÅ HJEMMEBANE!

Postet av Njård den 4. Okt 2021

NM Gull til Njård i klassen Senior Duo.
NM Sølv til Njård i klassen Junior Duo.
Fra venstre Nora Johanne Halle, Tess Vermedal, Krasimira Vasilieva, Emilie Sophie Ottesen, Nemi Hundvin Håkonsen.
Styret i RG, og alle som hjalp til gjorde en formidabel innsats og gjennomførte et meget vellykket arrangement. Dere kan være stolte!

Njård Impact

Postet av Njård den 22. Sep 2021

Njård starter opp med tverrsportslige treningsgrupper

Vi er glade for kunne presentere programmet IMPACT som er allsidig trening for å forbedre motoriske ferdigheter, balanse, mobilitet og styrke. Den første IMPACT treningsgruppen som starter opp er en liten gruppe med inviterte utøvere. IMPACT skal etterhvert utvikles til et bredt tilbud som går langt ned i alder og tilbys til mange av våre medlemmer. Dette skal gi oss kunnskap om hvordan vi kan etablere og drive tverrsportslige treningsgrupper i Njård. Les mer her:  Njard Impact
NM i rytmisk gymnastikk

Postet av Njård den 21. Sep 2021

Njård inviterer i samarbeid med Norges Gymnastikk- og Turnforbund til Norgesmesterskap rytmisk gymnastikk helgen 1.-3. oktober i Njårdhallen
 

Rytmisk gymnastikk er en estetisk idrett som bruker musikk og koreografi i alle sine program enten som individuelle gymnaster eller i tropp. Bevegelighet og rytme i utførelse av hopp, rotasjoner, balanse og akrobatiske elementer er grenens identitet i samspillet med et av de fem redskapene – ring, ball, køller, bånd og tau.

Ball er det elegante og lyriske redskapet, køller utfordrer koordinasjonen fordi det jobbes med to køller samtidig. Bånd er det mest iøynefallende redskapet hvor gymnasten tegner linjer i alle varianter i rommet. Med tau er hopp og sprang essensielt, mens ring har størst variasjon i valg av bevegelser og elementer.

 

Klubbmesterskap i terrengløp

Postet av Njård den 20. Sep 2021

Torsdag 16.09.2021 arrangerte langrennsgruppa og løpssjef Sondre Bollum Njårdmesterskap i terrengløp i Gardeløypa. Antall deltakere  doblet seg fra ifjor! - med god deltakelse fra Alpint, Håndball, Turn og Fekting + selvsagt alle skiløperne. 

TLangrennsløperne tok av seg av seierspallen i den eldste klassen
1pl. Jørgen Hvatum
2pl. Sten Magnus Wedum
3pl. Aleksander Bakke
GRATULERER

Njård håndball J16 BringSerien

Postet av Njård den 13. Sep 2021

Vi gratulerer Njård J05 med kvalifisering til Bringserien. Bringserien er en nasjonal serie som spilles over fire helger + sluttspill. I denne serien spiller de beste J16 lagene i landet, og dette seriespillet kommer i tillegg til den vanlige regionsserien. 

Jentene bestemte seg i januar for å satse på Bringserien, og har trent godt på tross av covid restriksjonene som utendørstrening og lite kamptrening. 

I helgen spilte jentene kvalifisering, og med to seiere og ett tap ble det 2 plass i puljen. Kvalifiseringen ble ekstra spennende fordi en målvakt og en utespiller måtte bli hjemme pga corona smitte. Jentene ble også tildelt et «grønt kort» - fair play.

 Vi ønsker laget masse lykke til. Bring serien starter opp 5 desember,  Heia Njård!


Trening og tilgang for foreldre i våre lokaler

Postet av Njård den 24. Aug 2021

Klubben har ikke ressurser til å følge opp at foreldre holder avstand for å unngå smitte etc. Smitterisikoen øker naturlig nok så snart vi slipper flere mennesker inn på arenaene våre, og således øker risikoen for at både utøvere og trenere blir smittet og mange må i karantene.

Vi ønsker derfor ikke at foreldre oppholder seg i vår lokaler mens barna er på trening. Ved spesielle anledninger ber vi foresatte ta kontakt med kontoret i dets åpningstid eller sender en epost til info@njaard.no i forkant. 

Dere som har spørsmål til oss på kontoret eller ønsker å kjøpe noe er velkommen til det.

Vi ber om forståelde for dette og vil så snart regjeringen åpner opp hele Norge og fjerne denne restriksjoen hos oss også.

 

 
Lotte Strand spiller NM finale U14 i double

Postet av Njård den 13. Aug 2021

Njårds Lotte Strand fredag 13.08 NM finale U14 double i Frognerparken sammen med Kaia Celin Bostrøm Jørgensen fra Heming. Lotte spilte seg også frem til kvartfinalen i single, hvor hun igår møtte doublepartner Kaia som halte i land seieren etter en lang kamp. 

Nytt gulv med integrerte pister i fektesalen

Postet av Njård den 2. Aug 2021

De som har kikket inn i fektesalen har sett at fektning foregår på baner- eller pister som det heter på fektespråk- i metall. Disse er kopplade til jord, slik at treffer i gulv ikke skal registreres i det elektriske meldesystemet. 

Fekteavdelingen har til nå fektet på metallpister som lå oppe på parkettgulvet. Det har vært vanskelig å drive med benarbeid, løpøvelser og lignende, da nivåforskjellene mellom parkett og pister har begrenset bruket av salen. I tillegg har det vart skader da fektere har tråkket over på kantene. En løsning med flatt gulv har derfor stått høyt på ønskelisten.

I sommer har det endelig skjedd- fektesalen har fått nytt gulv med 8 integrerte metallpister. Pistelementene kommer fra velkjente tyske Allstar som leverer løsningen til fektesaler rundt om i verden. Pister og gulvbelegg er lagt av Gulv og Takteknikk AS, som også lagt et proft sportsgulv med demping under pistene. Fekteavdelingen er spente på å starte opp høstterminen på de nye fine pistene, og ønsker alle nye store og små fektere velkomne til å prøve verdens raskeste sport på vårt nye gulv!

Sommerferie

Postet av Njård den 29. Jun 2021

Fra og med onsdag 30.06.2021- 05.08.2021 tar administrasjonen sommerferie og kontoret vil være stengt. 

Vi vil benytte anledningen til å takke alle våre medlemmer for tålmodigheten gjennom vårsemesteret med flere nedstegninger som følge av Covid 19.

Vi håper på en normal høst med masse aktivitet og idrettsglede.

Henrik Mathisen ansatt som sportssjef i Njård

Postet av Njård den 21. Mai 2021

Vi er svært fornøyd med å fortelle at vi nå har ansatt Henrik Mathisen i stillingen som sportssjef i Njård. Det har vært en lang og grundig prosess for å finne den rette personen. Vi hadde totalt 70 søkere på stillingen.

 Henrik er i utgangspunktet en bandymann på 53 år fra Røa, hvor han spilte på det øverste nivået i ti sesonger og han toppet sin idrettslige karriere med deltagelse i VM 86 med juniorlandslaget.

Han har erfaring i sportslig og administrativ ledelse i idrett ved å ha vært trener i fotball og bandy i totalt 15 sesonger og ansatt som sportslig leder i Røa Fotball i to år. Her jobbet Henrik mye med sportsplan, utviklingsprosjekter, og ansettelse av «riktige» trenere i forhold til klubbens verdier. Henrik kan vise til god gjennomføringskraft og han inspireres av teamwork i meningsfylt virksomhet.

For øvrig har han brukt 15 år av sin arbeidskarriere på å gründe Smartfish (smartfish.no). Formelt er han utdannet diplommarkedsøkonom og han tar nå en master i Prestasjoner i organisasjoner ved BI.

Henrik sine hovedoppgaver vil være:

  • Ledelsesansvar for sportslig aktivitet/utvikling i klubben totalt og således være en leder for alle sportslige ledere 
  • Forankring av klubbens virksomhetsplan «Sammen blir vi best» med hovedvekt på visjon og verdier
  • Bistå avdelingene med utvikling av trenere 

Henrik har i en periode vært innleid for å jobbe med Bambusa dugnaden, men han starter formelt i jobben som sportssjef den 1. august. Han ønskes hjertelig velkommen og lykke til.
Oppstart av dugnad med ny hovedsponsor!

Postet av Njård den 19. Apr 2021

Njård og Bambusa har inngått et langsiktig samarbeid som skal være et positivt bidrag til vår økonomi. Bambusa produserer høykvalitets sokker av økologisk bambus. De tilbyr både dress-sokker og ankel sokker.

Covid 19 reduserer Njårds inntekter betydelig i 2021 og vi håper alle er positive til å være med når dere blir kontaktet.

HVA GÅR SAMARBEIDET UT PÅ?

Vår nye hovedsponsor Bambusa skal profilere seg på Njårds bygningsmasse og bekledning. Njård organiserer dugnadssalg i hele idrettslaget. Overskuddet beholdes i den enkelte idrett som disponerer midlene selv. 

GJENNOMFØRING:

På trening deles det ut en pose med 5 pakker. Kr 1000,- som vippses til Njård. 

Posen består av: 2 stk 5 pack sorte dress-sokker og 3 stk 7 pack hvite ankel sokker.

For videresalg er prisen kr 200,- per pack

Den enkelte velger selv om man vil videreselge som i vanlig dugnadssalg, bruke sokkene i familien, eller for eks. gi bort i bursdagspresang.
Onsdag 25.05 åpner vi opp for organisert trening opp tom 19 år.

Postet av Njård den 9. Mar 2021

Den organisert trening fom 20 år innendørs kan fremdeles ikke starte opp, se tabell under:

Trampoline kurs lørdag 06.03.2021 Kl 1230-1330

Postet av Njård den 18. Feb 2021

Har du lyst til å hoppe på trampoline og samtidig lære noen triks ut i fra eget nivå?

Da har du mulighet til å gjøre det hos oss lørdag 06.03.2021

Vår erfarne turntrener Lazlo holder kurs lørdag 06.03.2021. Han veileder og guider deg trygt igjennom en times  på trampolinen.

Påmelding via linkene nedenfor. Max antall pr kurs er 6 stk. Vi forbeholder oss retten til å avlyse ved for få påmeldte. Ved avlysning vil vi refundere påmeldingsavgiften.

Sted: Samhallen (den nye hallen på Njård) Kl 1230 - 1330

Påmelding 1230-1430: https://njard.weborg.no/event/893 Fullt!


 
2 Kommentarer

Klubben ansetter Sportssjef

Postet av Njård den 12. Feb 2021

Hovedstyret besluttet før jul å ansette en sportssjef. Stillingsannonsen er nå lagt ut på bl annet finn.no

Ambisjoner om å skape Norges beste klubbkultur? | FINN.no

Denne beslutningen kom etter lang tids vurdering. Klubben er stadig i utvikling, medlemsantallet har i løpet av de siste årene økt med nærmere 25% og vi jobber mye med anleggsutvikling.

Klubben ønsker i større grad å forankre klubbkulturen knyttet til visjonen «Sammen blir vi best», noe som blir en av de viktigste oppgavene til Sportssjefen.

Dette gjelder bl annet å øke klubbens kompetanse på trenerutvikling og skape aktiviteter på tvers av avdelingene.

Det er et viktig mål for klubben at Njård skal være et godt sted å være for alle våre 4 000 medlemmer, herunder både utøvere, trenere og frivillige. Her skal de få muligheten til både lek og mestring. Mye er bra i dag, men vi tror vi kan bli enda bedre og denne ansettelse skal få oss enda nærmere målet.  

Vi oppfordrer alle til å dele stillingsannonsen på SoMe.
Samhallen - Njårds nye idrettshall

Postet av Njård den 11. Feb 2021

Njårds nye hall som er satt opp på den store parkeringsplassen blir benyttet av alle de 7 forskjellige idrettene du finner her hos oss.  Her er det lagt til rette for at både store og små kan få seg en god treningsøkt.  Når restriksjonene tilsier det vil vi sette i gang aktiviteter i helgene for medlemmene våre. Enten det være seg at man ønsker å ta en styrkeøkt eller turne/hoppe på tramopline.


I begynnelsen av januar utlyste vi en konkurranse på Njårds facebook side hvor man kunne komme med navnforslag til den nye hallen. Forslaget som fikk flest stemmer var "Samhallen". Gruppen som stemte frem dette er de som har jobbet med visjonen til Njård "Sammen blir vi best" og aktiviteter tilknytte den.

Jippi, endelig trening inne igjen

Postet av Njård den 5. Feb 2021

Det er nå mange glade barn og unge å se i alle våre haller og saler. Det er en fryd å se så mange i aktivitet igjen. Noen har hatt mange treningstimer ute i kulda og andre har holdt på å «glo» inn i en skjerm for å ha Zoom trening. 

På bildet ser vi håndball jenter 14  som hadde sin første økt inne i hallen igjen etter siste nedstenging.

Nå er det bare å håpe at de over 16 år også får lov å sette i gang snart.
Årsmøte i Njård 24. MARS 2021 er avholdt.

Postet av Njård den 20. Jan 2021

Årmøte ble avholdt med 23 medlemmer.

Signert protokoll årsmøte Njård 2021.pdf


Det innkalles til
ÅRSMØTE I NJÅRD

DEN 24. MARS 2021 kl 1800


Hvem har stemmerett: https://www.njaard.no/p/33882/njards-lover

"For å ha stemmerett, være valgbar til årsmøte-/tingvalgte organer og kunne velges/oppnevnes som representant til årsmøte/ting i overordnet organisasjonsledd, må man ha fylt 15 år i løpet av kalenderåret, vært medlem av Njård i minst én måned og ha gjort opp sine økonomiske forpliktelser til idrettslaget. "

Forslag som skal behandles på årsmøtet må være sendt til Hovedstyret ved styreleder Jan Gunnar Boehlke. epost: jan.gunnar.boehlke@gmail.com senest 2 uker før årsmøtet.

Påmelding gjøres her:  https://njard.weborg.no/event/917 (frist 23.03.2021) 

Link til Teams vil bli sendt ut til de påmeldte etter påmeldingsfristen er ute.

Årsmøte Njård saksdokumenter 2020.pdf

Forslag på forretningsorden 2021.docx


Tre av guttene på turnlandslaget gjennomførte en styrkeøkt i plasthallen vår.

Postet av Njård den 5. Jan 2021

Som de flest av Njårds medlemmer har fått med seg har vi satt opp en ny midlertidig plasthall. Denne hallen innholder et område for turn og rytmisk gymnastikk i tillegg til ett område for basistrening/styrketrening. 

Vi har hatt besøk av Odin og Elias som er Njårdgutter på landslaget i turn, i tillegg til Nore som kommer fra Nedre Glomma turn. De var veldig fornøyd med fasilitetene.

På sikt ønsker vi at Njårds medlemmer også skal kunne benytte seg av egentreing i hallen og vi jobber for å finne en god løsning på dette. Men først og fremst gleder vi oss til at alle skal kunne starte opp med idrettene sine.