Nedfall fra taket over tribunene i Njårdhallen

Postet av Njård den 9. Apr 2019

Vi hadde i går nedfall fra taket over tribunene i tennishallen. 

Det finnes et «belte» med blokker av gassbetong som ligger langs gavlveggen som er ca 1,5 m bredt. De samme blokkene finnes også på veggen og dette fungerer som isolasjon både for tak og vegg. Det var fra dette «beltet» det falt ut noen blokker som havnet nede på tribunen og delvis på bane 1 i går. Vi kan ikke annet enn å være meget takknemlige for at det ikke var noen som oppholdt seg på tribunene da det skjedde. Denne hendelsen er årsaken til at banene ble stengt i går.


Vi har i dag hatt en befaring fra Multiconsult. Taket har en bærekonstruksjon av betong og dette berøres ikke av nedfallet. De aktuelle blokkene som har løsnet er montert på undersiden av betongen. I samråd med Multiconsult setter vi nå i gang sikring av hele tribuneseksjonen og videre utbedring.

Bane 2 åpner igjen kl 1400 i dag. Inngang vil være innerst i korridoren og det vil være forbudt å oppholde seg på bane 1. Denne banen vil være stengt inntil sikring kommer på plass, forhåpentligvis innen en uke. Nærmere beskjed vil komme.

Etter at sikring er på plass vil det bli foretatt nødvendig kontroll av området hvor det har vært nedfall og nødvendige tiltak vil bli sett i gang i etterkant av dette.


Det er også benyttet samme type isolasjon/blokker i den andre enden av hallen, i turnhallen. Her er det tidligere etablert en sikring i form av utenpåliggende plater som er boltet utenpå gassbetongen. Det er derfor ingen grunn til å stenge av turnhallen. Vi vil for øvrig også ta en sjekk på disse platene i forbindelse med at vi gjør sikringsarbeidet i tennishallen. 


Vi beklager selvfølgelig det inntrufne og er samtidig glade for at vi ikke fikk noen personskader. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.